Korrektur er som en tandlægetur. Det er ikke særlig rart, men det skal jo ordnes – for hullerne skal opdages og tandsten fjernes. Sådan er det også med det sidste tjek af din tekst, korrekturen. Så frem med “tandbørsten”, og gå din tekst efter.

  Her får du mine syv bedste tips til at læse korrektur på en tekst, du selv har skrevet:

  1. Læs teksten BAGFRA. En linje ad gangen.
  2. FLYT teksten til andet format, fx fra Word til Outlook. Det virker hver gang. Pludselig opdager du fejl!
  3. Læs teksten højt, ord for ord. Altså ikke mumle, men HØJT – som når du læser godnathistorie for børn.
  4. FORSTØR teksten op på din skærm. Jeg bruger 250 %.
  5. Print ud, og find den røde kuglepen frem.
  6. Lad teksten hvile i 3, 4, 5 dage – hvis du har tid.

  Syvende og allerbedste tip: Send teksten til en sprogkyndig ven, fx mig, så får du helt friske øjne. Du kan jo heller ikke fikse hullerne i din egne tænder, vel;-).

  Jeg kigger selvfølgelig efter stavefejl og kommafejl. Men korrektur er mere end det. Jeg kigger også efter ”mudrede” formuleringer, og jeg foreslår en nye formuleringer. Det hjælper din læser godt på vej i teksten – og styrker din troværdighed.

  Back To Top

   Hvad er din udfordring?

   Lad os tage en snak om den opgave, du skal have løst inden for tekst, kommunikation eller marketing.

   Hvilket nummer kan jeg ringe til?

   Du er også velkommen til at ringe til mig:
   25 57 20 40