Book et 20 minutters møde nu, klik her

Kommunikationsmedarbejder på timebasis

Forside Kommunikationsmedarbejder på timebasis
Rikke Lundvald

Få kommunikationsopgaver løst hos en ekstern kommunikationsmedarbejder

Mangler du ekspertise til at håndtere din virksomheds tekster og marketingmateriale?

Overlad trygt opgaven til mig, jeg har arbejdet med marketing og kommunikation i 17 år. Du kan trække på min erfaring ad hoc. Eller vi kan aftale et fast antal timer.

Jeg løser kommunikationsopgaver for både B2B og B2C, og for organisationer og foreninger. Selvfølgelig altid i fuld fortrolighed.

Du får hjælp til at sikre, at dit marketingmateriale ser indbydende og professionelt ud. På den måde står du stærkt i salgsarbejdet.

Rikke Lundvald

Klar kommunikation styrker dit brand

Du kender det fra dig selv: Bliver du i tvivl om, hvad en leverandør vil sælge dig. Eller hvad dit udbytte er af et bestemt produkt eller en ydelse. Så klikker du hurtigt videre.

Jeg hjælper dig med at forhindre, at dine potentielle kunder forsvinder mellem fingrene på dig, fordi de ikke forstår dig. Det gør jeg ved at skrive læsevenlige tekster, som overbeviser din målgruppe og skaber handling.

Skarpe tekster og klar kommunikation styrker dit brand, og gør dit salgsarbejde nemmere.

Proces: Sådan kommer du trygt i mål med din kommunikationsopgave

Ordenligt, omhu og overblik er mine kendetegn. Derfor er jeg ligesom dig interesseret i, at vi aftaler, hvad der skal ske og hvornår, når du bestiller mig som din eksterne kommunikationsmedarbejder.
En køreplan fra første briefing til færdigt produkt ser sådan her ud:

1.

Du kontakter mig og beskriver dit behov

2.

Jeg sender et tilbud på opgaven

3.

Du hjælper mig med nødvendig information og materiale

4.

Jeg går i gang ved tastaturet

5.

Du får tekst til godkendelse

6.

Du melder retur med rettelser, og jeg justerer til

7.

PLING: Du får den færdige tekst i din indbakke

Lej en kommunikationsmedarbejder

Hvornår har du sidst givet teksterne på din hjemmeside et servicetjek? Mangler du beskrivelse af nye forretningsområder? Er dit salgsmateriale tip-top i orden? Har du gammelt materiale med på messe? Er din private LinkedIn profil mere død end levende?

Det er dén slags opgaver en ekstern kommunikationsmedarbejder bl.a. hjælper dig med at få styr på, så du i stedet kan koncentrere dig om din kerneforretning.

Når dit marketingmateriale er i orden og ser professionelt ud, så fremstår du som en pålidelig og troværdig leverandør  – og det gør alt andet lige dit salgsarbejde nemmere.

Jeg kan tilbyde at være din eksterne kommunikationsmedarbejder. Ad hoc når du har brug for det, eller fast antal timer hver måned. Enten på distancen eller ved et skrivebord på din virksomhed.

Hvilke opgaver løser en freelance kommunikationsmedarbejder?

Der er mange opgaver som hører til på en kommunikationsmedarbejders bord. Måske har du allerede en kollega, der løser enkelte opgaver, men måske savner du nye input og ideer. Så kan jeg byde ind.

Her er en liste – og den er ikke udtømmende – over de opgaver, som jeg kan løse som din virksomheds eksterne kommunikationsmedarbejder eller freelance tekstforfatter:

 • Kommunikationsstrategi. Hvor er du nu, og hvor vil du gerne hen med din virksomhed og dit brand. Lad os få overblikket, tænke tanker sammen og lægge en kommunikationsstrategi, så dine forretningsmål bliver omsat til konkrete kommunikationshandlinger. Selvfølgelig i tæt samspil med dine marketingindsatser – for marketing og kommunikation hænger uløseligt sammen, og ingen markedsføring uden gode tekster og gennemtænkt kommunikation.
 • Tekstforfatning. En ekstern kommunikationsmedarbejder kan noget med ord. Og et naturligt arbejdsfelt er tekstforfatning til alle de kanaler, hvor du kommunikerer, internt såvel som eksternt.
  Det kan være blogindlæg, kernefortælling, kundebreve, nyhedsbreve, årsrapporten, kundecases, powerpoints, sociale medier, skiltet ved vejen, hjemmesiden, messestand. You name it. Små og store opgaver med ord.Med klare budskaber og præcis tekstforfatning kan dine kunder bedre forstå værdien af dit produkt, og du øger mulighed for flere likes, opkald, bestillinger og … fortsæt selv listen.
 • Kommunikationsrådgivning: Hvad skal du sige hvor, hvornår, på hvilken måde og i hvilken rækkefølge, dét kan jeg hjælpe med at få overblik over som din eksterne kommunikationsmedarbejder.
 • Undervisning af medarbejdere, Vil du gerne selv være bedre til at skrive. Eller trænger ”Jytte fra marketing” til et brush up i dansk retskrivning eller gode fif til engagerende facebook-opslag?Som ekstern kommunikationsmedarbejder kan jeg tilbyde en række workshops med fokus på de udfordringer I har i din virksomhed eller 1:1 undervisning. Læs mere om undervisning og foredrag her.
 • Pressemeddelelser, hvis du har en nyhed, som er interessant for den brede offentlighed eller en bestemt niche/faggruppe, så må den ud. Som din eksterne kommunikationsmedarbejder hjælper jeg dig med at skrive pressemeddelelser, der vækker journalistens interesse.
 • Udvikling af salgsmateriale, så dine sælgere står stærkt i mødet med kunderne. Jeg arbejder i Canva og kan levere mindre tryksager og online produkter. Læs i øvrigt mere om salgstekster her.

En budgetvenlig kommunikationsmedarbejder

Ja, jeg skriver budgetvenlig, for du skal ikke betale mine sygedage, mine børns sygedage og ej heller mine pensionsindbetalinger. Du skal heller ikke løbende sørge for, at jeg har nok at lave. Og hvis du sammenligner prisen på det, jeg leverer, med prisen på tekstforfatning fra en copywriter hos et større reklamebureau, så er jeg med stor sandsynlighed billigere.

Som freelance tekstforfatter kan du fx sende opgaver til mig ad hoc. Eller jeg kan komme til din virksomhed et par dage i ugen eller i en periode for at få styr på en række kommunikationsopgaver.

Jeg har mange års erfaring som kommunikationskonsulent og copywriter fra et internt marketingbureau hos et stort dansk selskab. Derfor kan jeg byde ind med ideer og løsningsforslag fra start til slut. Gennem årene har jeg leveret kommunikation til alle former for markedsføringskanaler. Den viden og erfaring kan du trække på, når vi to samarbejder.

Når du bestiller en freelance tekstforfatter og kommunikationsrådgiver, så får du:

 • Dækket et behov her og nu. Og du undgår at fastansætte en kommunikations- og marketingmedarbejder, som du skal genere opgaver til.
 • En ”tilkaldevikar” hvis din kommunikations- og marketingmedarbejder pludseligt og uventet må melde forfald.
 • Aflastning i spidsbelastningsperioder eller i forbindelse med kampagner og særlige marketingaktiviteter.
 • Friske øjne på din nuværende kommunikation og marketing. Ny inspiration og input kan bidrage til at udvikle din forretning.

I et længerevarende samarbejde lærer jeg som ekstern kommunikationsmedarbejder din virksomhed at kende næsten lige så godt som en fastansat. Men du slipper for de faste omkostninger, der er forbundet med at ansætte en medarbejder.

Jeg er uddannet cand.mag. i virksomhedskommunikation og har 17 års erfaring med marketing og kommunikation for små og store virksomheder. Inden vi indgår et samarbejde, er du selvfølgelig velkommen til at prøve mig af.