Sammensatte ord, har du styr på dem? I dansk retstavning kan det lille mellemrum betyder en stor forskel. Taler du fx om en rødkælk eller en rød kælk? Er det en dyr læge eller en dyrlæge? Derfor kan det efterlade et knapt så kompetent og troværdigt indtryk, hvis du ikke får sat ordene rigtigt sammen.

  Egentlig burde det være så enkelt, for udgangspunktet er, at alle sammensatte ord på dansk skrives … sammen. I ét ord. Også selvom ordet er meget lang. Måske er det engelsk retskrivning der forvirrer, og desværre er stavekontrollen ikke altid din ven.

  Som freelancer giver jeg 1:1-undervisning i sammensatte ord. Det tager faktisk ikke mere end en times tid at få et indblik i sammensatte ords logik og en gennemgang af reglerne.

  Vidste du, at man faktisk kan lytte sig frem til et sammensat ord?

  Hvis trykket ligger på første led af ordet, så er det sammensat. Fx det fællesskab vi har med hinanden. Hvor imod et fælles skab til ting og sager er noget helt andet.

  Hvis der er tryk på begge led, skal det skrives i to. Lyt fx til: En højskole og en høj skole. 

  Tag fat i mig, hvis du også har brug for at få genopfrisket dansk retskrivning eller måske bare altid er i lidt i tvivl, når du formulerer dig på skrift.

  Back To Top

   Hvad er din udfordring?

   Lad os tage en snak om den opgave, du skal have løst inden for tekst, kommunikation eller marketing.

   Hvilket nummer kan jeg ringe til?

   Du er også velkommen til at ringe til mig:
   25 57 20 40